Kik vagyunk? Avagy: küldetés

Hiszünk abban, hogy az erős társadalom gerincét a szakszervezetek alkotják. Hiszünk abban, hogy az erős szakszervezetekhez erősen jól informáltnak kell lenni.

Abban segítünk itt a Bizalmi.hu oldalon, hogy amint a jó bizalmik a szakszervezeten belül, úgy mi is hozzuk-visszük a híreket, csak mi nem egy alapszabályban rögzített szervezeten belül végezzük ezt a műveletet, hanem egy alaptörvénnyel definiált társadalmon belül: Magyarország összes munkavállalóját és az összes szakszervezetet szeretnénk összekötni egymással.

Információs hídként gondolunk magunkra, ezt jelképezi a logónk is:

Hiszünk abban, hogy ha egy munkavállaló a megfelelő információkkal bír a szakszervezeti tagság előnyeiről, és ha tudja, hogy micsoda erőt képvisel az, hogy bizalmat szavazott egy szakszervezetnek, akkor egyénenként is, (szak)szervezetileg is, és végül össztársadalmi szinten is erősebbek lehetünk. Abból pedig egy igazán erős ország lesz.

De nemcsak a munkavállalók egyéni érdekei a fontosak. Rengeteg szakszervezet van Magyarországon, de rengeteg fejlődés is vár erre a szférára. A közeljövőben képzéseket szervezünk azokban a témákban, amik a modern, felgyorsult világban való szakszervezeti boldogulást segítik, így például:

  • Időgazdálkodás – többé nem fordulhat elő, hogy nem lesz idő például taglétszámot növelni.
  • Stratégiai továbbképzést indítunk célzottan a taglétszám növelésre – hiszen a tagság mérete az egyik legfontosabb mérőszáma egy szakszervezetnek.
  • Közösségi médiahasználat tréning készül a hatékonyabb online kommunikációért.
  • PR képzést tervezünk, az eredményesebb sajtókapcsolatokért.
  • Külön stratégiát dolgozunk ki és adunk át a bizalmik munkájának hatékonyabbá és eredményesebbé tételéért. Ezek a módszerek rugalmasan alakíthatóak szakszervezetenként, sőt, személyre is szabhatóak.

Szokták mondani, hogy a magyar emberek érdekérvényesítő képessége nagyon alacsony. Ezen jól lehet sajnálkozni is…

De szerintünk tenni kell ellene.

Erre vállalkoztunk itt: hogy tegyünk.

Testvérek vagyunk. Ezt nem képletesen értjük, hanem ezt az oldalt tényleg egy testvérpár – Valovits Nóra és Vidi Rita – gondozza, szerkeszti, építgeti.

Tarts velünk olvasóként, és ha szeretnél publikálni az oldalon, azt is támogatjuk, írj nekünk a bizalmi.hu@gmail.com címre!

Valovits Nóra és Vidi Rita

 

Fel