Főcímek

Megalakult a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége

Megalakult a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége

Megalakult a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége (MBTSZ), a biztosítási szakma új érdekképviseleti szervezete közvetlenül a biztosítási tanácsadókat támogatja és képviseli érdekeiket – mondta a szervezet elnöke az MBTSZ hétfői budapesti bemutatkozó rendezvényén.

    Keszthelyi Erik előadásában ismertette, hogy a hazai biztosítók díjbevételének 47 százalékát az alkuszok és a többes ügynökök közvetítették 2022-ben, és a tavalyi első fél év adatai alapján ez az arány tovább nőtt. Az alkuszok és a többes ügynökök száma a 2010-es 550-ről mára 353-ra csökkent, ugyanakkor jutalékbevételük tavaly az első fél évben elérte a 61,5 milliárd forintot, ami 4 milliárd forinttal meghaladta 2022 azonos időszakának jutalékbevételét – jelezte.
    Keszthelyi Erik elmondta, hogy a Hungarikum Biztosítási Alkusz Zrt. és a Boston Consulting Group közreműködésével Magyarországon egyedülálló, részletes, nemzetközi és hazai kutatáson alapuló tanulmány készült. Erre a szakmai anyagra építettek az új szövetséget előkészítő több mint kétéves munka során.
    A MBTSZ a biztosítási piac fejlődésében, a tanácsadói szakma presztízsének emelésében, valamint az ügyféltudatosság és bizalom erősítésében aktív szerepet kíván vállalni. Céljai között szerepel, hogy tevékenységével támogassa a biztosítási szektor nemzetgazdasági súlyának növekedését, az egy főre jutó biztosítási szerződésszám emelkedését a jelenlegi 1,57-ről 3-ra, valamint a nem kötelező típusú biztosítások arányának javítását – fejtette ki. Hozzátette, hogy kiemelten fontosnak tekintik az innovációs készség javítását, a digitalizáció felgyorsítását a szektorban.
    A szervezetben taggá válhat minden, jegybanki regisztrációval rendelkező biztosítási tanácsadó. A MBTSZ szakmai oktatási anyagokat biztosít a belépőknek, illetve pályázati lehetőségek figyelésében is segít és támogatja a pályázatírást. A többi között csoportos balesetbiztosítást, kedvezményes üzemanyag-vásárlást, telefonszolgáltatási csomagot és sok egyéb kedvezményt tesznek elérhetővé a tagok számára – mondta Keszthelyi Erik.
    Kitért arra, hogy népszerűsíteni szeretnék a biztosításközvetítői szakmát, kiemelt figyelmet fordítanak a pályakezdő szakemberek támogatására, és szeretnék elérni, hogy 2030-ig 1000-re emelkedjen a szakirányú felsőfokú képzettséggel rendelkezők száma.
    Az MBTSZ elnöke kiemelte a társadalom biztosítási szakma iránti bizalmának erősítését is. Ennek érdekében a szervezet egyebek mellett kommunikációs kampányokkal, a biztosítási szektorral kapcsolatos ismereteket bővítő anyagokkal segíti majd a lakosság pénzügyi tudatosságának javítását – ismertette Keszthelyi Erik.

Forrás: MTI

Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetsége honlapja>>

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel