Miért jó ha van főállású munkavállalója egy szakszervezetnek?

GINOP 3.2.3-24 pályázat szakszervezeteknek

Egy szakszervezet háza táján rengeteg féle és irdatlan mennyiségű munka adódik. 

A szakszervezet először is nem szervezi meg önmagát, nem lépteti be magába önműködően a szakszervezeti tagokat, nem menedzseli az erőforrásokat és nem tekint a jövőbe sem, hogy mindenféle célokat tűzzön ki magának.

Azok, akik szerveznek, menedzselnek, terveznek, és aztán persze meg is valósítanak, azok a szakszervezetek életében is mindig EMBEREK.

Az emberi erőforrás ugyanakkor a szakszervezeteknél igencsak szűkös, hiszen a főállású munkaerő munkabérét ki is kell termelni, viszont a szakszervezet nem végez termelő tevékenységet.

Ezért a szakszervezetek nagyon sokszor forráshiányosak, és kifejezetten emberi erőforrás oldalról igaz ez rájuk.

Pályázatból főállású munkatárs? Igen!

Mindig rendkívül hasznos, ha pályázat útján erőforrás, támogatás, tudás áll a szakszervezetek rendelkezésére, hiszen minden lehetőséget érdemes megragadni, ami a szervezetet előre viszi.

Az elmúlt években Uniós forrásból lehetősége nyílt a szakszervezeteknek képzéseket szervezni, több más között Munkavállalói jogok, Szociális párbeszéd, Munka és Magánélet egyensúlya, Munkahelyi innováció témakörökben. Ezek mind fontos és hasznos képzések a szakszervezetek számára.

A 2024-ben elérhető GINOP 3.2.3-24 pályázat, abban különbözik az eddigi pályázatoktól, hogy most először nyílik lehetőség munkavállaló foglalkoztatására fordítani a pályázati összeget.

Arról kérdeztük Horvát Pétert a DFT Hungária Projekt vezetőjét, hogy a GINOP 3.2.3-24 pályázat keretein belül, az ő meglátása szerint:

MIÉRT JÓ A SZAKSZERVEZETEKNEK, HA SAJÁT MUNKAVÁLLALÓT ALKALMAZHATNAK?

Horváth Péter:

“A GINOP 3.2.3-24 pályázattal finanszírozhatóvá válik az alábbi esetekben egy munkavállaló bér és járuléka, akár 36 hónapra:

  • Korábban megbízással foglalkoztatott munkaerő helyett főállású munkavállaló.
  • Vállakozói jogviszonyban lévő folyamatokat lehet munkavállalóval is elvégeztetni ezentúl.
  • Időszakos kifizetések kiváltása is lehetővé válik. (pl. tiszteletdíjban részesülő, szakszervezet munkáját segítők bevonása munkavállalóként).
  • Eddig társadalmi munkában térítésmentesen a szervezet munkáját végző kollégák honorálása megoldódik.
  • Új, külső munkaerő bevonásának lehetősége:

*Marketing-kommunikációs munkatárs felvétele az online jelenlét erősítéséhez.

*Tagtoborzást végző munkatársak felvétele a taglétszám növeléséhez, melynek tagdíj-bevétel növelő hatása van.”

Horváth Péter szerint “Az új szakszervezeti munkatársak kaput nyithatnak az utánpótlás fejlesztésére, frissítést és új nézőpontot adhatnak a fejlődéshez. Hatékonyságot hoznak, kapacitást bővítenek és növelhetik a tagok létszámát is!

Ezen felül van lehetőség az új munkatársak arányában:

  • IKT eszközök beszerzésére (mobil, laptop, audiovizuális eszközök, nyomtató stb.)
  • Munkaállomás bútorzatának beszerzésére (író és tárgyaló asztal, székek)

A forrás 25%-os előleggel válik finanszírozhatóvá nyertesség esetén!”

Nincs többé tehát “Hát erre sajnos nincs emberünk…”, meg “Hát ezt a feladatot sajnos nem tudjuk kire bízni…”, meg “A szakszervezetnek sajnos nincs pénze főállású munkavállalóra…”, mert a GINOP 3.2.3-24 révén bármelyik szakszervezet áthidalhatja ezeket az erőforráshiányokat. Persze, csak ha akarja. 

Csak pályázni kell!

Aki érdekel a lehetőség, annak minél előbb érdemes felvennie kapcsolatot a DFT Hungária Zrt.-vel, hogy ki ne csússzon a határidőkből!

Elérhetőségek: +36203383808-as számon, e-mailen a kapcsolat@dft.hu címen, és a weboldalon is van lehetőség felkeresni a DFT Hungária Zrt.-t, ebben az esetben egy űrlap kitöltésével indul a kapcsolatfelvétel.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Fel